Sunday, June 2, 2013

Nyt niitä kyselyn tuloksia...

Ei menny nyt tän aikataulun kanssa niin ku Strömsössä, mut viikonloppu mikä viikonloppu (piti jo viikko sitten kirjottaa tää...). Ollu koulun kanssa hommia niin ei sit inspannut kuitenkaan siitä vielä tännekin kirjottaa. Mut nyt, opparin kyselyn tuloksia. Tuotteita koskevan alkuperäsen postauksen löydät täältä.

Kyselyyn vastasi siis 107 henkilöä, joista selkeesti suurin osa (98 kpl) oli naisia. Suurin osa vastaajista oli 20 - 30 vuotiaita, ja joko koulussa tai vakituisessa työssä. Kysyin sitten mielenkiintoisinta tuotetta. Selkeänä voittajana Lempo-huppuliivi. Kuvan alla muutama perustelu siitä, miksi tätä pidettiin kiinnostavimpana.

LEMPO_oppari
LEMPO
- Muhkeuden säätöominaisuus vaikuttaa kivalta. Haluan kokeilla miltä minun persukseni näyttäisi tässä vaatteessa.
- 'Muhkeudensäädin' on kiva! saa muutettua ylkonäköä helposti. Kiva kuosi.
- Kankaan kuosi sekä pellava materiaalina miellyttää. Kuosi näyttää sellaiselta, että pellavalle ominainen ominaisuus, rypistyminen, vain korostaa kuosia. Sivun nyörityksillä saa mallia mukavasti muunneltua. Muhkea huppu hyvä!

Toisin sanoen, suurin osa kommenteista tykkäs tuosta liivin muodosta ja säätömahdollisuudesta. :-) Tylsimpänä tuotteena pidettiin Hiisi-liiviä.

Hiisi_oppari
HIISI
- Olen vain puolitoista metrinen, joten näyttäisin  vain entistä lyhyemmältä ja pönäkämmältä.
- liian goottimainen :)
- ei ole yhtään mun tyyliä.

Tiivistäen: ihmiset piti liiviä joko liian synkkänä ja goottina, tai liian tätimäisenä. :-) Eli ei miun tuotesuunnittelu sit ihan sieltä selkeimmästä päästä taida olla monenkaan mielestä. :-) Toiseks tuli sekä mielenkiintosin, että tylsin -äänestyksissä Kokko-bolero. 

KOKKO_oppari
KOKKO
Aika tasaisesti jakautu äänet muuten, mutta ykkössijalle tulleet oli kyllä ihan selkeän kaulan saanu äänimäärissä kummassakin kategoriassa. Sitten kysyin mielikuvia tuotteiden hinnoista. Eli että onko tuote kallis/halpa/sopiva, ja jos on jompi kumpi ääripää, niin mikä olisi parempi hinta. Näiden vastausten suhteen ei tullut yllätyksiä, ei positiivisia kuin negatiivisiakaan. Osasin odottaakkii, että niitä pidettäisiin johdonmukaisesti aika korkeina. Eräskin vastaaja kommentoi, että ”I feel that for new products of an unknown designer the prices are way too high. I think it is better to start small”. 

On tietyllä tavalla hyvin turhauttavaa, kun tuntuu siltä, ettei ihmiset ymmärrä, miten paljon käsityön tekeminen ja materaalit maksavat. Jos alat myymään suunnittelemaasi ja ompelemaasi mallistoa halvoilla hinnoilla, jotka eivät kata edes siihen käytettyjä materiaaleja ja tunteja, mistä se kertoo? Ensinnäkään yritystoimintaa ei kannata harrastaa vain tekemisen ilosta, ja jos tuotteita myydään tappiolla, ei siitä hyödy kukaan. Toisekseen liian halvat hinnat luo epätervettä kilpailua alalle. Realistiset hinnat näyttävät aivan varmasti hirvittävän kalliilta verrattuna alas poljettuihin hintoihin. Potentiaaliset asiakkaat ovat tottuneet jättiketjujen halpoihin vaatteisiin eivätkä halua maksaa tuotteista niille kuuluvaa hintaa. Onkin jotenkin kieroutunutta, että ihminen voi laittaa 100 tunnin kampaamo- käyntiin, mutta pitää vastaavaa hintaa parhaimmillaan vuosia kestävästä, laadukkaasta vaatteesta törkeänä. 

Korut_oppariin
Korut
Toisaalta täytyy myös huomioida vastaajien ikä ja työtilanne, sillä esimerkiksi opiskelijan on usein hankala irrottaa budjetistaan rahaa arvokkaampiin ostoksiin, oli tuote kuinka houkutteleva hyvänsä. Jos kyselyyn vastanneiden keski-ikä olisi ollut korkeampi, olisivat tuloksetkin olleet varmasti erilaisia. 

Jos nyt mielenkiinto heräs, niin ota yhteyttä. Tuotteista on osa mennyt kaupaksi ja arvoin yhden kaulakoruista, mutta ainahan niitä voi tehdä lisää, jos sattuu kiinnostamaan. ;-)

-kirppu

1 comment: