Friday, August 16, 2013

Freaks and Geeks

Sohvaperunointi
Aikaisemmin oon jorissut Buffysta ja C.S.I:sta, ja nyt on vuorossa Freaks and Geeks! Yksi parhaita sarjoja, jota on tv:ssä nähty. Sarjaa nähtiin surkeat 18 jaksoa vuosina 1999-2000. Surkeat siksi, koska olisin halunnut nähdä lisää! ;;____;; Sarja onkin saanut lukuisia mainintoja erilaisissa medioissa, mistä yksi on TV Guiden numero yks sarjoissa, jotka on lopetettu liian aikasin. En muista enää missä ite törmäsin sarjaan alun perin, mutta ei oo kyllä harmittanu pätkääkään :-D

Freaks and Geeks
Sarja kertoo siis 1980-1981 high schoolin kouluvuoden oppilaista. Friikeistä ja nörteistä, kuten nimikii kertoo. Sarjan päähahmona vois pitää Lindsaytä, jonka perus-klikkirooli muuttuu sarjan alussa. Syitä, miksi pidän sarjasta, on monia. Tässä nyt listailen taas perinteiseen tapaan muutamia. :-)

Freaks and Geeks
1. Sarjan hahmot on ihan helkkarin mahtavia! Etenkii nää nörtit on jotain ihan parasta. Rillit huurussa kalpenee tän rinnalla 100-0. Erilaisista rooleista ja henkilökemioista syntyy myös hauskoja tilanteita, kun ihmiset joutuu odottamattomiin tilanteisiin.

2. Sarjan kasari-look on ihan mahtavaa! Ihania ruskeita ja keltaisia ja oransseja rytkyjä, sekä ns. kovisten oma tyylinsä, oh. Hauskaa myös huomata miten sen ajan tyyli ei ole ihan niin vanhanaikasen näköistä, ku mitä luulis. Voihan se toki olla, että kuvausajan tyyli on osaltaan vaikuttanu siihenkin, mutta en ainakaan ite huomannu mitään selkeitä ysäri-viboja kyseisestä sarjasta :-)

Freaks and Geeks
3. Sarjan näyttelijäkaarti on myös jotain aivan parasta! Vai kuka voi kieltäytyä Jason Segelin, Seth Rogenin, Busy Phillipsin ja James Francon näkemisestä nuorempina? No okei, varmasti monikii. Mut etenkii Jason Segel, oi mikä nuori köriläs. Kaikkiin rooleihin on miusta saatu just hyvin siihen kyseiseen hahmoon sopiva näyttelijä, joten roolisuoritukset tuntuu hyvinkii luontevilta ja aidoilta.

Freaks and Geeks
4. Lempihahmoni sarjassa on kevyesti Sam Weir, jota näytteli John Francis Daley. Mahtava kiusallinen nörtti-pikkuveli!

Freaks and Geeks
5. Ja kakkossijalle pääsee myöskin yhtä kevyesti Bill Haverchuck, jota näytteli Martin Starr. Nyt jos googlaa kummankin näyttelijän, voi ihmetellä miten on tyypit ajan kuluessa muuttuneet.

Tiivistettynä vois sanoa, että sarja on aidon tuntuinen, uskottava, hauska ja ilo silmälle. Kässäri on mainio, eli dialogi on hyvää, sekä näyttelijävalinnat suorastaan täydelliset. Ainut negatiivinen seikka tulee sarjan lyhyydestä, mutta toisaalta sarja loppui siten, että sen loppuminen tuntui kuitenkin loogiselta. Ei jäänyt kaivelemaan niin kuin joidenkin muiden äkisti lopetettujen sarjojen kanssa.

Freaks and Geeks

Katsokaa sarjaa hyvät ihmiset! Onko kukaan tänne eksyneistä mitä mieltä asiasta? Oletteko sarjaan jossain törmänneet ja jos niin mitä tykkäsitte? :-)

-kirppu

No comments:

Post a Comment