Saturday, August 17, 2013

Mites tätä Bloggeria käytettiin...

Eli joo, on taas ollu taukoo, mutta ei varmaan tullu yllätyksenä. Tänään oon ommellut ja ommellut. Tädin jakkuun piti laittaa napitus ja tädin miehen pelipaitaa pienentää (peukut nyt pystyyn et tuli oikeen kokonen!) ja sit rykäsin yhden rintakorun vielä. Sit oon kattonu Bonesia Netflixistä ja dataillut. Eli huisin jännää! Ajattelin nyt listata ärsyttäviä asioita vol. 2:n. Eka löytyy täältä. Sekaan ripottelen taas mukavia kuvia tasapainon säilyttämiseksi. :-)

Sää
Tämmöstä säätä Savossa. Iiiihhhana kesäsää.
1. Ärsyttävät lyhenteet nettipalstoilla ja -keskusteluissa. Esim me&i=miikkari, liivihame=liivari, neppari=neppi, resori=ressu, onhan näitä. ARGH. "Ompelin just Irmelille miikkari-tyylisen liivarin helmaressulla" eih. Tiiän, pikkumaista, mutta se lienee tämän listan pääpointtikii, olla pikkumainen ja valittaa turhasta. Ehkä tääkin helpottaa pikku hiljaa kun se sivu, josta tää ärsytys on peräisin, kaatui jostain syystä jo viime kuun puolella eikä ole vieläkään päässyt ylös. Harmi sinänsä, muuten sivu oli hyvä. Facebook-ryhmissä nää lyhenteet ei taas jostain syystä ärsytä lainkaan, liekö se jotenkin puheenomaisempi ympäristö muutenkin?

2. Tilannetajuttomat ihmiset. Yltiöeläinrakkaan ihmisen kämpälle tullessa ei kannata vitsailla kissojen tappamisella. Tai juhlissa ei kannata mölistä mikkiin juhlapuheen aikana.

Chilit
Poliiseja odotellessa. Kuvassa neljä chiliä ja yksi suippopaprika. Ja basilika näkyy kurkistavan.
3. Huonosti tehdyt asiat. Jos tekee jotain, miksei voi tehdä kunnolla? Törmäsin eräällä nettikirpparisivulla jonkun itse tekemiin tekstiilituotteisiin, joissa ei mikään sauma kohdannut ja linjat oli vahingossa vinot. Ihmekö, jos on suomalaisen käsityön maine kuralla, kun sekundaa tuntuu tulevan joka tuutista. Kyllä se työn arvostus tai sen vähyys näkyy siinä laadussa ja työnjäljessä.

4. Halvalla myytävät asiat. Edellä mainitut tuotteet oli ihan sairaan halpoja. Hinta ei kattanut edes materiaaleja. Miksi tehdä, jos ei halua panostaa, eikä saada edes omiaan takaisin? Lahjottais vaikka johonkin ennemmin. Argh. Edelleen, arvostuksen puute.

Häät
Käytiin ihanissa häissä Pohojammaalla. Paikkalaput (sukunimet poistettu vainoharhaisuuden vuoksi) oli taiteltu pienten sydänten sisään. Ja hääpari oli ku kuninkaallisista häistä (ei siitä suomalaisesta nolosta tv-sarjasta)! Hyvä reissu! :-)
5. Tympeä asiakaspalvelu. Onko oikeesti liikaa pyydetty, että puhelimeen vastataan edes neutraalisti? Että ei olla naama norsun v:llä tiskin takana? Ettei näytetä ja huouta sitä, et v:täkö siihen tulit kyselemään?

6. Kotitöiden kasaantuminen toisen harteille. Jos on roskis täynnä, sen voi myös viedä. Jos oven eteen on laitettu esim pussillinen maitotölkkejä, onko se pakko nostaa edestä? Eikö vois vaan viedä niitä keräykseen? Onko oikeesti niin vaikeeta pyyhkiä pölyjä ja murusia ja viiä roskia? EI. Perkele.

Tuuri
Lähtöpäivänä häistä oli itse kullakin horjakka olo ja puvuntakki kateissa. Mut hyvä reissu, tulipahan tehtyä!
Siinähän noita taas. Huh, nyt on purettu oloa. Ehkä tää taas tästä hetken. :-) Voitteko samaistua johonkin pointtiin, vai olenko vaan pikkumainen turhasta valittaja?

-kirppu

No comments:

Post a Comment