Sunday, December 16, 2012

Sunnuntai

 
Tänään oon pessy kolme koneellista pyykkiä, siivonnu, parsinu kahet housut, luonnostellu kaverin t-paitaan tulevaa painatusta ja sovittanu serkun miehelle takkia, jonka sain korjattavaksi. Hohhoh. Lisää tehokkaita päiviä, kiitos! On pitäny jo pitkään tehdä kirjapostaus uusimmista löydöistä, joten teen sen nyt sitten tähän perään. :-) Voisin ottaa tämänkin tavaksi, lukutoukka kun olen. Lisäks tykkään itse lukea kirjoista, etenkin käsityöaiheisista, ennen ostamista. Tietää paremmin mitä on luvassa. (linkit vie muuten sitten AdLibriksen sivuille!)
Ensimmäiseksi haluan esitellä Hugleikur Dagssonin Onko tämä muka hauskaa? Löysin kirjan Mikkelistä kirpputorilta tuossa syssymmällä. Kaikki varmaan tietää piirtäjän tyylin, enkä osaa sitä tässä kuvailla pahemmin joten ei siitä sen enempää. Sanon vaan, ettei heikkohermoisille voi tätä suositella millään. Pitää olla aika sairas ja/tai kieroutunut huumorintaju, että tälle nauraa nimim. itse hekottelin vähän väliä ja mieheke katsoi lähinnä säälivästi.

Toinen kirja on Micael Dahlénin Ihmispedot. Kirja koostuu Dahlénin tekemistä havainnoista ja haastatteluista viiden kuuluisan murhaajan kanssa. Kirjassa puhutaan Charles Mansonin, Dorothea Puenten, Issei Sagawan, Wayne Lon ja Peter Lundinin kanssa. Vaikka olenkin tämmöinen "true crime-friikki", osa nimistä ei sanonut minulle mitään. Hyvä, että kirjailija valitsi mukaan kuuluisia ja vähemmän kuuluisia murhaajia, erilaisista taustoista ja teoista tunnettuja. Kirja ei ollut mitenkään syväluotaava. Odotukseni olivat korkealla, eikä Ihmispedot niitä ihan vastanneet. Kirja yrittää hakea vastausta siihen, miksi murhaajat kiehtovat ihmisiä, miksi heistä tulee "julkkiksia". Kirjoittajan tyyli on hieman sormella osoitteleva. Varsin hyvä ostos jollekin, joka on vasta tutustumassa sarjamurhaajien ihmeelliseen maailmaan. Plussaa tulee rouheasta ulkomuodosta! Kauniit kirjat on aina... ah. Ulkoasuun on selvästi panostettu.

Viimeisenä viimeisiä kirpparilöytöni, Charlaine Harrisin Aurora Teagarden Omnibus 1.
Yhdellä sanalla: mahtavaa. Kirja sisältää neljä ensimmäistä Aurora Teagarden mysteeriä: Real Murders, A Bone To Pick, Three Bedrooms One Corpse ja The Julius House. Kirjat on tyyliltään hyvin leppoisia. Ei siis mitään veriroiskeilla mässäilevää rikoskirjallisuutta. Mukavaa, kevyttä ja viihdyttävää. Ei mitään kirjallisuuden huippuluokkaa tosin missään nimessä. Kuuntelin nää äänikirjoina tuossa n. vuosi sitten, mutta oli pakko ostaa kun oli pari euroa hintaa. :-) Ihana, iso ja paksu kirja herkullisella kannella. Pitää varmaan metsästää seuraavakin osa.

Eli sellaista tällä kertaa!

-kirppu

No comments:

Post a Comment