Tuesday, October 7, 2014

Kirjeenvaihtoa, osa 2.

Kirjeenvaihto
Ja nyt lupaamani F.A.Q-osion, osa 2. :-)

5. Mitä jos miun käsialasta ei saa mitään selvää?
No tähän on oikeestaan vaan kaks asiaa sanottavana: 1. kirjottamallahan se selkiytyy ja 2. harvoin tilanne on niin paha, ku mitä luulee. Miunkii kirjekavereilla on hyvin erilaisia käsialoja; jotkut selkeempiä ja jotkut... hmmm, persoonallisempia. Ja jos kirjoitus muistuttaa aikuisten oikeesti enemmän muinaista hepreaa, aina on mahdollista kirjottaa esim. koneella, onhan tulostimet keksitty. ;-) Myönnettäköön, että kaikki kirjeenvaihtajat ei tykkää printatuista kirjeistä, mutta ei se mikään etikettivirhe ole kysyä et mites olis. :-)

6. Entä kun en jaksa kirjottaa mitään pitkiä kirjeitä, mutta haluaisin kokeilla?
Ei ole pakko kirjottaa pitkiä kirjeitä. Voit esimerkiks joko kysyä suoraan olisko joku kiinnostunut vaihtamaan lyhyitä kirjeitä, tai ehdottaa esim. postikorttien vaihtoa kirjeenvaihtotyyppisesti. Sekii on ihan yleistä, ainakii miun käsityksen mukaan. :-D Kirjeistä tulee pakostikin lyhyitä, kun tilaa on vaan postikortin verran. Tietysti on myös Postcrossing olemassa.

7. Postcrossing?
Lyhyesti: nettisivu, jonka kautta siulle arvotaan henkilö, jolle lähetät postikortin. Kun kortti saapuu perille, vastaanottaja kirjaa siihen kirjoittamasi koodin (saat senkin sieltä sivulta samalla, kun saat yhteystiedot) nettiin, ja voilà, kortti on saapunut perille. Sivu toimii kertavaihdon perusteella, eli jatkuvuutta ei tätä kautta tule. Saat ite kortteja sitä mukaa, kun siun lähettämiä kirjataan saapuneiksi. Vastaanottajaa ei voi hypätä yli, eikä vaatimuksia voi tehdä. Kortitkii tulee ihan yllättäen. Se ei maksa mitään, paitsi tietty kortin ja merkin verran; eikä siinä sitoudu mihinkään. Vain sillon, jos pyydät sivua arpomaan vastaanottajan kortille, siun oletetaan sitoutuvan sen lähetykseen. Eli kortti kerrallaan. Kiva idea, koska vastaanottajan saaminen on jännää, ja jos ei joskus napostele postitella mitään, ni ei oo pakko. Jos yhtään kiinnostaa, kannattaa kokeilla, edes kerran. ;-)

Siinä kaikki mitä tällä kertaa tuli mieleen. Herääkö kenellekään mitään muuta kysyttävää?

........................................................
Here's another short F.A.Q based on some questions people have asked me about penpalling. This time only in Finnish. :-)

-kirppu

No comments:

Post a Comment